Adobe InDesign – 10 godina inovativnosti

Adobe InDesign – 10 godina inovativnosti

Objavljen krajem 1999 godine i stvoren kao sljedbenik Adobe Pagemakera, Adobe InDesign je uveo revoluciju u izdavačku djelatnost sa tehnologijom i funkcionalnostima bez premca.

Ulaskom u svoje drugo desetljeće, InDesign namjerava ponovno promijeniti izdavačku industriju na bolje. Danas deset godina stariji, poseže izvan tradicionalnih izdavačkih okvira tiskanih publikacija, šireći se u smjeru digitalnih, kao i publikacija za mobilne medije, uključujući web, čitače elektronskih knjiga i pametne telefone. Adobe je s InDesignom promijenio smjer izdavaštva te dao kreativnim profesionalcima slobodu, da svoje dokumente kanaliziraju kroz više različitih medija.

Adobe je povodom proslave izdao eKnjigu “Page by Page: 10 Years of Designning with Adobe InDesign” , koja opisuje evoluciju proizvoda i njegove funkcionalnosti, kao i kreativce koji su pomogli da InDesign postigne uspjeh i postane lider među alatima za grafičku pripremu.

Kroz razvoj izdavačke industrije Adobe nastavlja biti vodeći proizvođač softvera za grafičku pripremu, uvodeći revoluciju u proces izrade i produkcije publikacija.
http://www.indesign10anniversary.com/