Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

10.06.2011. održan je dan otvorenih vrata u HSM informatici s nizom besplatnih predavanja,
sa jedne strane s naglaskom na poboljšanje poslovnih procesa temeljenih na Adobe tehnologijama i Google Apps-u, a s druge strane na kreativnim Adobe alatima i digital signage rješenjima. Događanje je otvorila Blaženka Urbanke, direktorica HSM informatike, a keynote govore održali su Tolunay Tomruk, regionalni Adobe menadžer zadužen za mediteransku regiju, Stanislav Prusac iz tvrtke Polar te Dr. sc.Miroslav Mađarić iz KBC-a Zagreb.

Za svakoga po nešto

Poslovnim korisnicima ovom prilikom predstavljeni su Adobe alati za poboljšanje svakodnevnih poslovnih procesa. Adobe Connect; softver za komunikaciju, suradnju i učenje na daljinu, Adobe rješenja za digitalno potpisivanje i provjeru potpisa na desktop i serverskoj razini, vodeća Adobe tehnologija za jednostavnu izradu i održavanje elektroničkih obrazaca, kao i PDF portfelj, takozvani multimedijalni kontejner koji objedinjuje različite sadržaje u jedan interaktivan i vizualno atraktivan PDF dokument.
Uz navedene Adobe alate, poslovnim korisnicima predstavljen je i Google Apps, set jednostavnih i moćnih web aplikacija za komunikaciju i suradnju u organizacijama svih veličina. Sve na vlastitoj infrastrukturi poslužuje Google čime korisnicima omogućuje jednostavno postavljanje i održavanje, uz značajno smanjenje IT troškova.
Kutak za kreativne i digital signage korisnike, sadržavao je demonstraciju popularnog Adobe Digital Publishing Suite-a, rješenja za kreiranje i optimizaciju sadržaja za popularne tablete. Prisutni su od Barisa Ozcana iz tvrtke Adobe saznali kako kreirati kvalitetan i interaktivan sadržaj za niz mobilnih uređaja, uključujući Apple iPad, Android i BlackBerry PlayBook tablete. Predstavljen je i Adobe Flash Media Server, vodeća aplikacija za streaming video sadržaja, uključujući interaktivne prijenose i video konferencije, kao i prijenos uživo ili na zahtjev.
Tvrtka Finder, pokazala je kako raditi s Photoshopom na potpuno nov i kreativan način uz pomoć Adobe appova za tablete i Wacom Bamboo iPad Stylusom.
Ovaj slot završen je predstavljanjem digital signage sustava, rješenja za digitalno oglašavanje koji tvrtkama omogućuje da svojim kupcima i partnerima poruku prenesu na interaktivan način te demonstracijom interaktivne ploče. Na kraju predavanja najsretniji su nagrađeni prijenosnim IRIScan anywhere 2 skenerom i prijenosnim skenerom za posjetnice IRISCard Anywhere 4.