HSM dan za edukatore

HSM dan za edukatore

22.10.2013. Zagreb – Danas je u Kulturno informativnom centru (KIC), HSM informatika održala HSM dan za edukatore, na kojem su predstavljene tehnologije za bržu, jednostavniju, interaktivniju i učinkovitiju edukaciju. Na predavanjima su sudjelovali zaposlenici u edukacijskim ustanovama, voditelji ljudskih resursa i edukatori u odjelima ljudskih resursa, kao i svi edukatori koji vode brigu o bržem, jednostavnijem i efikasnijem prijenosu znanja. Prof. dr. sc. Slavko Krajcar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, interaktivnim je i zanimljivim predavanjem o tehnološkom napretku i prednostima današnje tehnologije, prisutne uveo u HSM dan za edukatore. U nastavku, predavači iz HSM informatike prisutnima su pokazali kako:

osigurati interaktivnu edukaciju u predavaonici/učionici uz multimedijalnu opremu, elektronske sustave za glasovanje, interaktivne ploče, tablete, pametne telefone,…
učinkovito komunicirati i učiti na daljinu/preko weba uz Adobe Connect softver
izraditi interaktivne/multimedijalne nastavne materijale uz Adobe Captivate i Adobe Presenter
iskoristiti mogućnosti povoljnije nabave softvera za edukacijske ustanove, te koje prednosti donosi mogućnost najma Adobe softvera, u odnosu na kupnju trajnih licenci (Adobe Creative Cloud for teams i Adobe Creative Cloud for teams pojedinačne aplikacije)

Kao gosti predavači na HSM danu za edukatore, sudjelovali su i Antonija Čačinović, prof. matematike i fizike, koja je prisutnima demonstrirala kako učenici i profesori Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera, u svakodnevnoj nastavi koriste interaktivnu ploču, te dr. sc. Tomislav Radišić s Fakulteta prometnih znanosti, koji je na konkretnom primjeru iz prakse i demonstraciji uživo, pokazao kako se budući piloti na Zavodu za aeronautiku učinkovito educiraju na daljinu zahvaljujući Adobe Connectu.