HSM informatika na 5. Međunarodnom fotosajmu

HSM informatika na 5. Međunarodnom fotosajmu

17.10.2009. u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, održan je peti po redu Međunarodni fotosajam, na kojem je već tradicionalno sudjelovala HSM informatika s demonstracijom Adobe i Corel softvera za foto i video obradu te prezentacijom prednosti foto skenera tvrtke Microtek.
HSM informatika je predstavila dio široke palete proizvoda, od softvera do skenera, namijenjene kako profesionalnim fotografima, tako i amaterskim zaljubljenicima u fotografiju. Okupljenima su prezentirane prednosti Adobe Photoshop Lightroom 2 , softvera koji omogućuje brzo i jednostavno upravljanje velikim brojem fotografija.
Iz Corelove palete proizvoda, najveću pozornost okupljenih su privukli Corel Paint Shop Pro Photo X2 , kompaktan i jednostavan softver za obradu fotografija te novi programi iz Corela za foto i video obradu; Corel Digital Studio 2010 – softver za uređivanje fotografija, videa i glazbenih datoteka, Corel VideoStudio Express 2010 – softver za jednostavno pretvaranje video isječaka u filmove te Corel PaintShop Photo Express 2010 za jednostavnu i brzu obradu fotografija.