HSM informatika na CUC konferenciji i ove godine

Pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)”, od 8. do 10. studenoga 2017. godine u Dubrovniku, održava se 19. CARNetova korisnička konferencija – CUC 2017. Konferenciju organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.


I ove godine na njoj će sudjelovati HSM informatika, i to na čak tri različita načina – izložbenim prostorom, interaktivnim predavanjem i nizom radionica za vrijeme malog odmora, između predavanja. Na taj način, svi zainteresirani imat će prilike upoznati se ne samo s hardverskim i softverskim rješenjima za interaktivnu edukaciju, već i stručnim timom zaduženim za edukaciju.


Izložbeni prostor

Na štandu HSM informatike, posjetitelji će moći pogledati i isprobati različita rješenja namijenjena interaktivnoj edukaciji – uključujući, između ostalog, SMART interaktivne ekrane osjetljive na dodir, Kapp pametne ploče idealne za učionice i predavaonice i prijenosne uređaje za provođenje interaktivnih eksperimenata.


Interaktivno predavanje

Pozivamo vas da prisustvujete i predavanju koje će održati Željko Čačinovićvoditelj multimedije u tvrtki HSM informatika, pod nazivom STEM – može i interaktivno. Predavanje će se održati u srijedu 8.11. u bloku predavanja posvećenih interaktivnim izlaganjima, u terminu od 11.30 do 13 sati. Na predavanju ćete imati priliku naučiti kako suvremeni prijenosni mjerni uređaji za provođenje eksperimenata unose interaktivnost u nastavu, te učinkovito približavaju STEM predmete učenicima, pripadnicima digitalne generacije. Zahvaljujući brojnim senzorima za mjerenja iz fizike, kemije, biologije i zaštite okoliša, ovi interaktivni uređaji na jednostavan način omogućuju prikupljanje podataka u realnom vremenu, te praćenje rezultata pokusa na računalu ili tabletu. Učenicima se omogućava da se aktivnije uključe u nastavu, fokusiraju na analizu podataka, predviđanje rezultata i donošenje evaluiranih zaključaka, umjesto pukog praćenja predavanja.


Coffee Lab corner radionice

Zainteresirani će i ove godine moći sudjelovati na popularnim Coffee Lab corner radionicama, uz HSM informatiku i Globisens. Svaki dan pod “Malim odmorom” za vrijeme CUC-a imat ćete priliku u praksi isprobati Globisens bežične uređaje za provođenje eksperimenata i prikupljanje podataka u realnom vremenu. S ovim prijenosnim laboratorijem koji vam stane na dlan ruke, zajedno s našim stručnim edukacijskom timom izvodit ćete interaktivne eksperimente za mjerenja iz fizike, kemije, biologije i zaštite okoliša. Vjerujemo da će vam dati ideju kako svojim učenicima, dodatno pomoći u kreativnom promišljanju i istraživačkom pristupu učenju. Pridružite nam se i isprobajte znanost nove generacije!* Coffee Lab je zamišljen kao praktična radionica s ograničenim brojem sudionika. Svaki dan eksperimentiramo u grupi od pet sudionika.


Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme!