HSM informatika sudjelovala na ICTI 2009 konferenciji

HSM informatika sudjelovala na ICTI 2009 konferenciji

Od 21.do 24.10.2009. u Nacionalnom parku Plitvička jezera, održana je 10. međunarodna konferencija informacijske i komunikacijske tehnologije i osiguranja (ICTI), na kojoj je Goran Pećarina, voditelj tima ePoslovanje HSM informatike, održao predavanje na temu Digitalizacija prodajnog kanala – nova generacija.

U skladu s motom konferencije „IT pomaže u štednji i racionalizaciji troškova poslovanja”, HSM informatike je pokazala kako digitalizacija prodajnog kanala „igra“ ključnu ulogu u povećanju učinkovitosti poslovanja i unaprjeđenja lojalnosti klijenata, što je u trenutnim tržišnim uvjetima osiguravateljima od izuzetne važnosti.

Osnovna razina digitalizacije omogućuje on-line transakcije posredstvom interneta, što klijentima i posrednicima omogućuje višu razinu usluge uz manji utrošak resursa. Digitalizacija nove generacije fokus s transakcije mijenja na interakciju s klijentima. Nije više dovoljno imati internetsku aplikaciju za, primjerice zaključenje police ili prijavu štete, već je važno kakvo je korisničko iskustvo koje takve aplikacije polučuju. Ono izravno odlučuje da li će klijent poslovanje s osiguravateljem ocijeniti ugodnom i dalje je nastaviti, ili će potražiti drugu kuću koja se potrudila poslovanje s njom učiniti ugodnim i učinkovitim iskustvom. flex_mnemonic.gif

Adobe je industrijski lider na području elektroničkog poslovanja i stvorio je moćne tehnologije za izgradnju inovativnih načina elektroničkog poslovanja nove generacije. Bogate internet aplikacije primjenom Adobe Flex tehnologije industrijski su uzor, i omogućuju ostvarenje ključnih interakcija između osiguravatelja i klijenata na potpuno novi način i uz napredno korisničko iskustvo. S druge pak strane,pdf_logo.gif inteligentni PDF obrasci omogućavaju digitalizaciju svih standardnih procesa između osiguravatelja i tržišta, na izuzetno intuitivan connect7.gifi jednostavan način. Također, sve oblike komunikacije s klijentima koji počivaju na ljudskom kontaktu moguće je obaviti kroz virtualni kontakt, posredstvom Adobe Connect sustava za suradnju preko Weba.
Osiguravatelji koji već primjenjuju neka od navedenih Adobe rješenja svjedoče o značajnom unaprjeđenju prodaje i lojalnosti korisnika, te istovremenim uštedama u operativnim troškovima.