HSM informatika na CUC-u 2017.

Pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)”, od 8. do 10. studenoga 2017. godine u Dubrovniku, održala se 19. CARNetova korisnička konferencija – CUC 2017. Konferenciju je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.


I ove godine na njoj je sudjelovala HSM informatika, i to na čak tri različita načina – izložbenim prostorom, interaktivnim predavanjem i nizom radionica za vrijeme malog odmora, između predavanja. Na taj način, svi zainteresirani imali su prilike upoznati se ne samo s hardverskim i softverskim rješenjima za interaktivnu edukaciju, već i stručnim timom zaduženim za edukaciju.

Na štandu HSM informatike prisutni su imali prilike isprobati InFocus ekrane osjetljive na dodir, kao i Smart kapp interaktivne ploče te se uvjeriti u sve prednosti Casio “Lamp free” projektora. Okupljenim posjetiocima zainteresiranima za izradu interaktivnih nastavnih materijala, demonstrirane su prednosti Adobe Captivate i Presenter softvera za izradu sadržaja za eUčenje.

Na Coffee Lab radionicama pod svakim malim odmorom, svi zainteresirani za STEM područja imali su priliku isprobati Globisens bežične uređaje za provođenje eksperimenata i prikupljanje podataka u realnom vremenu.