Objavljen CorelDRAW Graphics Suite X5

Objavljen CorelDRAW Graphics Suite X5

23.02.2010. tvrtka Corel Corporation, jedan od vodećih svjetskih proizvođača … , softvera je objavila CorelDRAW® Graphics Suite X5, novu inačicu poznatog softverskog paketa za izradu ilustracija, obradu fotografija, prijelom stranica i vektorsku grafiku.
S više od pedeset novih i unaprijeđenih značajki, CorelDRAW Graphics Suite X5 uključuje značajna poboljšanja u upravljanju slikovnim sadržajima, bojama, kao i grafičkim sadržajima za web. Elektronička verzija novog paketa već je dostupna, a fizička isporuka novog CorelDRAW Graphics Suite X5 paketa, započet će do kraja ožujka 2010. godine. U više od 20 godina postojanja, CorelDRAW® je osvojio više stotina internacionalnih stručnih nagrada, a najnovija verzija se fokusira na inovacije namijenjene dizajnerima u području grafičkog i modnog dizajna, marketinga i tiska te poslovnih korisnika malog i srednjeg poduzetništva.

U razvoju najnovije verzije CorelDRAW® Graphics Suite X5, Corelov tim se fokusirao na pet područja, koje su korisnici rangirali kao ključne prioritete:

corelconnect.jpgCorel® CONNECT pojednostavljuje radni proces, zahvaljujući boljoj organizaciji sadržaja
Corel® CONNECT je potpuno nova značajka, svojevrsni sustav za organizaciju sadržaja koji korisnicima, zahvaljujući sinkroniziranosti s Corel® PHOTO-PAINT-om™ i CorelDRAW-om®, u trenu omogućuje pristup raznim sadržajima, od grafika, predložaka, fotografija do fontova.
CorelDRAW Graphics Suite, također nastavlja tradiciju pružanja velikog izbora fontova, predložaka i ostalog digitalnog sadržaja, uključujući:
• 10 000 visoko kvalitetnih crteža i digitalnih slika
• 1000 profesionalnih digitalnih fotografija visoke rezolucije
• 1000 Open Type® fontova, uključujući Windows ® Glyph List 4 (WGL4) i fontova za graviranje
• 2000 predložaka vozila
• 350 profesionalno dizajniranih predložaka

img_new_powertrace.jpgNovi i unaprijeđeni alati omogućuju još veću preciznost
Neke od novih i unaprijeđenih značajki su alati za crtanje, kreiranje dijagrama, tekstova, alata za kreiranje krivulja, poput novog B-Spline-a ili unaprijeđenog PowerTRACE-a, koji konvertira bitmapnu u vektorsku grafiku s još više preciznosti i glatkoće. Alati za kreiranje internetskih grafika i animacija su učinkovitiji nego ikada prije zahvaljujući novim mogućnostima, poput Pixel Preview moda, koji prije same objave, pruža precizni prikaz sadržaja kako će izgledati na webu ili novi SWiSH miniMax™ 2 alat, zahvaljujući kojem CorelDRAW Graphics Suite korisnici, mogu kreirati Flash animacije, bannere i ostale interaktivne sadržaje u Flashu za web, te mnoge druge nove i poboljšane značajke.

img_new_colormanagement1.jpgRedizajnirani sustav upravljanja bojama
CorelDRAW® Graphics Suite X5 predstavlja promjenu u pristupu upravljanja bojama, osiguravajući korisnicima konzistentnost boja na različitim medijima i generiranju posebne palete boja za svaki dokument. Novi sustav upravljanja bojama pruža preciznost boja, uz podršku za najnovije PANTONE® profile boja.

Jednostavan i brz izvoz u razne formate
CorelDRAW® Graphics Suite X5 omogućuje dizajnerima fleksibilnost u izvozu sadržaja u mnoštvo podržanih, kompatibilnih formata. Bilo da je riječ o istom dizajnu za web bannere, tiskane oglase i brošure ili jumbo plakate.

Savjeti stručnjaka i video materijali za učenje
S novom verzijom CorelDRAW® softvera, korisnici mogu jednostavnije nego ikada prije započeti s korištenjem, bez obzira na prijašnju razinu znanja. Novi tiskani vodič s tvrdim uvezom, donosi tehnike i savjete namijenjene korisnicima svih razina znanja, te im omogućuje da uče od profesionalnih dizajnera iz različitih industrija. Uz paket dolazi i više od dva sata edukativnih video isječaka.

Što sadrži CorelDRAW® Graphics Suite X5
CorelDRAW® Graphics Suite X5 sadrži CorelDRAW®, intuitivnu aplikaciju za vektorsku ilustraciju i prijelom stranica, Corel® PHOTO-PAINT™, profesionalnu aplikaciju za obradu fotografija, Corel® PowerTRACE™, program za preciznu pretvorbu bitmapnih slika u vektorske i Corel CAPTURE™, program za snimanje zaslona jednim klikom. Novost u paketu je Corel® CONNECT, organizator sadržaja.
CorelDRAW® Graphics Suite X5 također sadrži mnoge druge aplikacije, kao i brojne dodatne sadržaje i edukativne materijale.