Objavljen novi Flash Builder 4

Objavljen novi Flash Builder 4

Objavljen je novi Flash Builder 4, nasljednik Flex Builder obitelji alata koji sa sobom nosi popis od preko 70 novih karakteristika , kao i još duži popis poboljšanih starih funkcionalnosti. Najveće su novosti vezane uz način rada i integriranje sa postojećim Flash Professional i novim Flash Catalyst softverom.
Nove funkcije za testiranje i praćenje, command-line build, introspekcija servisa i novi Data-Service Explorer, automatsko generiranje koda, vizualni predlošci (templates) i pre-definirane vizualne teme su samo dio novosti . Poboljšane su i funkcije za stiliziranje, alatke za kodiranje, code refactoring, debagiranje…
Na vizualnom i funkcionalnom planu sada se može koristiti i novi Flash Catalyst namijenjen dizajnerima aplikacija. Projekt dizajniran u Flash Catalystu jednostavno se i lako unosi u novi Flash Builder 4.

Integracija sa novim Flash Professional CS5 daje mogućnost lakog drag-and-drop unošenja Flash komponenti u Flash Builder, kao i direktno uređivanje ActionScript koda iz Flash Professional-a unutar Flash Bulder-a.
Više o Adobe Flash Builder 4
Više o Adobe Flash Professional CS5