Održana multimedijalna konferencija i karting natjecanje za partnere

Održana multimedijalna konferencija i karting natjecanje za partnere

13.10.2009. u prostoru Hotela Antunović, održana je multimedijalna konferencija na kojoj su okupljenim partnerima predstavljene prednosti Digital Signage-a tvrtke C-nario, novi partner tvrtka Chief, poznata u svijetu kao sinonim kvalitete i inovativnosti u području rješenja za montažu AV sustava, a svoje novitete su predstavili i tradicionalni partneri HSM informatike, tvrtke Mitsubishi, InFocus i Projecta.

antunovic-2.jpg antunovic-7.jpg
dscf0720.jpg
Nakon predstavljanja atraktivnih novosti iz raznih segmenata multimedijskog okruženja, partneri HSM informatike su odmjerili snage na karting natjecanju, a najbrži i najspretniji su kući osim sa smiješkom na licu otišli i s nagradama koje je osigurao InFocus.

Okosnica multimedijalne konferencije bio je Digital Signage, izuzetno atraktivan i sve popularniji način oglašavanja u svijetu. Jakov Urbanke, produkt manager za Digital Signage u HSM informatici, predstavio je prednosti tvrtke C-nario, novog partnera HSM-a koje se ponajviše ogledaju u vrhunskoj kvaliteti slike, intuitivnom upravljanju sadržajem, podrškom za sve globalno korištene formate slika i videa (uključujući i Adobe Flash), opcijom za lokalnu pohranu sadržaja te mnogim drugim prednostima, dok je Elis Missoni, voditelj konzultanata HSM informatike, prezentirao uspješan Digital Signage projekt HSM informatike za ovogodišnji IBM forum.

Thijs van der Horst iz tvrtke Chief , upoznao je prisutne s prednostima inovativnih proizvoda za montažu projekcijskih uređaja i uređaja za ekranski prikaz koji se na tržištu izdvajaju kvalitetom, jednostavnošću i brzinom instalacije te originalnošću, zahvaljujući jedinstvenim proizvodima prilagođenima potrebama tržišta.
Peter van Dijk iz tvrtke Mitsubishi u prvom dijelu izlaganja stavio je naglasak na nove širokokutne projektore XD221ST i XD250ST namijenjene ponajprije edukaciji, koji u kombinaciji s interaktivnim pločama u potpunosti zadovoljavaju sve veće potrebe današnje interaktivne edukacije. U drugom dijelu naglasak je stavljen na modele XD3200 i WD3300 koji su zahvaljujući sigurnom korištenju 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, između ostalog izuzetno pogodni i za Digital Signage projekte.
projecta_folija_ds.jpgU skladu sa svjetskim trendovima Rob van den Goorbergh iz Projecte predstavio je projekcijske folije idealne za Digital Signage. Projekcijske folije omogućuju oštru, kvalitetnu sliku na velikoj površini, na frekventnim javim mjestima što ih čini idealnim rješenjem za primamljive Digital Signage projekte, a uz to se vrlo jednostavno skidaju i po potrebi premještaju na novu lokaciju.concept_plus_electrol_detail.jpg Osim kvalitetnih projekcijskih folija, predstavljena je i nova linija platna, koja će svojim izgledom i kvalitetom zadovoljiti svaki interijer, a zahvaljujući prilagodljivu izgledu, uklopit će se u svaku konferencijsku dvoranu ili kućno kino. dualboard_class.jpg
Wolfgang Kraus iz tvrtke eInstruction predstavio je nova rješenja za interaktivnu nastavu. Nova interaktivna ploča InterWrite DualBord omogućuje istovremeni rad s dvije olovke (dva interaktivna pera) što još više pridonosi interaktivnosti nastave. Izuzev nove ploče, prisutnima je prezentiran i Interwite Mobi, dizajniran kako bi pridonio povećanju pozornosti učenika i studenata, a samim time i boljim konačnim rezultatima.mobi_kwik.jpg Zahvaljujući Interwite Mobi sustavu profesori u svakom trenutku mogu provjeriti znanje učenika i studenata te prema dobivenim rezultatima vidjeti koliko su dobro usvojili nova znanja, da li su im potrebna dodatna predavanja i slično.
Željko Čačinović, voditelj multimedija tima HSM informatike partnerima je predstavio nove modele InFocus projektora IN1501 i IN1503, koje odlikuju savršena slika, male dimenzije te težina od samo 2 kg, što ih čini izuzetnim prijenosnim modelima. Osim novih modela, iz InFocusa dolazi i nova zanimljiva DisplayLink tehnologija.
Zahvaljujući Wireless DisplayLink adapterima, koji zamjenjuju USB kablove, prezentacija u bilo kojoj konferencijskoj dvorani sada se nesmetano može odvijati bežično, bez suvišnih kablova.

Službeni dio treninga završio je kvizom za partnere, u kojem su najbrži partneri nagrađeni vrijednim nagradama. Zabava se nastavila na karting stazi, gdje su partneri imali priliku odmjeriti snage te se kasnije uz roštilj družiti do večernjih sati.