ozvucavanje-web-stranica-govorne-tehnologije-alfanum

Ozvučite svoje web stranice

Potpuno rješenje za ozvučenje web stranica. Jednostavnim klikom pokrenite čitanje teksta na odabranoj stranici.

U svijetu globalnog umrežavanja i mnoštva informacija više nije dovoljno biti jedan od mnogih i imati isto što i ostali. Ozvučenje web stranica donosi vam prednosti koje vas mogu razlikovati od drugih. Koristeći tehnologiju za sintezu govora moguće je tekst koji se nalazi na nekoj web stranici pretvoriti u govor. Na ovaj način ozvučena web stranica pruža posjetiocima potpuno novo korisničko iskustvo. Opcija je naročito korisna za slijepe i slabovidne osobe, ali i za mnoge druge posjetioce koji jednostavno nemaju vremena ili mogućnosti u određenom trenutku čitati kompletan sadržaj.

Rješenje je koncipirano tako da korisnik jednostavnim klikom na tipku „Čitaj mi“ otvara player, koji čita sadržaj teksta na odabranoj stranici. Treba istaknuti da pored toga što je ova funkcionalnost od velike koristi slijepim i slabovidnim osobama, ona pomaže i ljudima s drugim tipovima invaliditeta. Osobama koje boluju od multiple skleroze ili pak osobama s dječjom i cerebralnom paralizom kojima čitanje dužih tekstova često predstavlja izuzetan napor.

Ozvučenje web stranica pruža velike prednosti i svima ostalima, jer čovjek u suvremenom okruženju ima sve manje vremena i često je primoran raditi više poslova u isto vrijeme. Sada je moguće preslušavati odabrane vijesti i uz to istovremeno obavljati neki drugi posao. Ozvučene web stranice građanima bi učinile dostupnijima i aktualne informacije koje su neophodne za svakodnevni život, kao što su informacije neophodne za dolazak do potrebnih dokumenata, servisne informacije popust informacije o stanju na cestama i slične informacije od šireg društvenog značaja.

Na primjeru web stranice HSM informatike klikom na tipku „Čitaj mi“ poslušajte sadržaj.