Predstavljena rješenja za interaktivnu edukaciju u businessu

Zagreb, 21.11.2017. – Tvrtka HSM informatika organizirala je događaj na kojem su sudionici imali priliku upoznati informatičke tehnologije za interaktivnu edukaciju u poslovnom okruženju.


Suvremeno poslovanje od zaposlenika zahtijeva mnoge kompetencije, uključujući specifična stručna znanja, kao i soft skills vještine. Stjecanje i razvoj istih, danas se očekuje u kratko vrijeme i uz najniže moguće troškove. Upravo korištenjem multimedijalnih i interaktivnih obrazovnih sadržaja, zaposlenicima se omogućuje brzo, jednostavno i učinkovito usvajanje novih znanja. O tome su mogli čuti prisutni na događaju u hotelu DoubleTree by Hilton, u organizaciji tvrtke HSM informatika.

Nakon kratkog uvodnog govora koji je održao direktor prodaje Slaven Stojanović, sudionici su čuli ponešto o izradi interaktivnih edukacijskih sadržaja – specijalistica za interaktivnu edukaciju Lovorka Lučić i konzultant Dejan Rogan približili su okupljenima kako brzo i učinkovito kreirati edukacijske materijale, treninge, softverske simulacije i interaktivne kvizove, i to bez znanja programiranja.

Marko Pršić, osnivač tvrtke Essperta, istaknuo je važnost sustavnog upravljanja edukacijom i znanjem u organizaciji, kroz najbolje svjetske prakse korištenja sustava za upravljanje edukacijom (engl. Learning Management System ili LMS) u poslovnim scenarijima. Također je na praktičnim primjerima pokazao mogućnosti jednog takvog sustava i objasnio što u praksi znači njegovo uvođenje u organizaciju.

Prednosti učinkovite edukacije na daljinu na primjeru pokazali su Dejan Rogan i Goran Pećarina, sales manager, koji su okupljenima pokazali kako uz korištenje virtualne učionice održavati interaktivnu edukaciju za fizički dislocirane slušače, kojima je za aktivno sudjelovanje potreban jedino uređaj (računalo, tablet ili pametni telefon) s pristupom Internetu. 

Uz učinkovitu edukaciju na daljinu, jednako je važna ona u predavaonici – o tome je pričao Željko Čačinović, sales manager. U  svojem interaktivnom predavanju, pokazao je kako je na jednostavan način moguće provjeriti prisutnost sudionika na događanju i organizirati učinkovito glasovanje ili interaktivni kviz znanja, a sve zahvaljujući elektroničkim sustavima za glasovanje i ispitivanje znanja.