Teamwork, unity concept, group of friends put their hands togeth

HSM dodijelio stipendije za mlade s invaliditetom

Prošli tjedan završio je HSM-ov natječaj za stipendije za mlade s invaliditetom.


Kao što smo već navodili, sukladno ciljevima programa društvene odgovornosti, HSM informatika je odlučila poduprijeti mlade s invaliditetom, kako bismo zajedno pridonijeli promjenama na bolje i pomogli osigurati kvalitetno obrazovanje, stvarajući pritom društvo jednakih mogućnosti. Zbog toga smo pokrenuli natječaj putem kojeg dodjeljujemo dvije učeničke ili studentske stipendije u iznosu od 1.500 kuna mjesečno, u trajanju od godinu dana.


Tijekom dva tjedna trajanja natječaja stiglo nam je četrdesetak prijava i zadatak nije bio nimalo lak jer su svi prijavljeni uložili iznimni trud i pokušali biti što kreativniji te smo im zaista zahvalni što su odvojili vrijeme kako bi se prijavili.


Iako smo isprva planirali dodijeliti dvije stipendije, zbog velikog broja prijava i priča koje su nas dirnule, a na temelju kreativnosti i zalaganja kao nekih od glavnih kriterija kojima smo se vodili, na kraju smo izabrali troje stipendista – dvojicu učenika srednje škole iz Zagreba i studenticu prve godine fakulteta s otoka Krka.


Broj prijava koji smo primili pokazao je koliko je velika financijska potreba mladih s invaliditetom, pa se nadamo da će se i druge tvrtke uključiti u slične projekte, kako bismo zajedno izgradili bolju budućnost i poduprli što veći broj mladih!