Teamwork, unity concept, group of friends put their hands togeth

HSM dodjeljuje dvije stipendije za mlade s invaliditetom

Podrška onima kojima je to potrebno oduvijek je imperativ HSM informatike, zato smo u dosadašnjem djelovanju u niz navrata podržavali pojedince i humanitarne organizacije kojima je naša pomoć bila potrebna.


No isto tako prepoznajemo da podrška lokalnoj zajednici mora biti sustavna, stoga smo unatoč krizi implementirali program društvene odgovornosti kojim se dugoročno maksimizira pozitivni društveni utjecaj i stvara bolja povezanost s lokalnom zajednicom. Kroz program, koji smo razvili u suradnji s agencijom Brodoto, planiramo poduprijeti društveno odgovorne inicijative i osobe s poteškoćama, a pogotovo mlade, u svrhu iskorjenjivanja siromaštva, osiguravanja kvalitetnog obrazovanja i smanjenja nejednakosti.


Tokom prve polovice ove godine, pružili smo financijsku i materijalnu pomoć organizacijama i pojedincima pogođenima posljedicama pandemije u Hrvatskoj i Srbiji te potresa u Zagrebu, kao i poduprli nekoliko humanitarnih udruga i organizacija u društveno odgovornim projektima.


U nastavku godine, a sukladno ciljevima programa društvene odgovornosti, HSM informatika je odlučila poduprijeti mlade s invaliditetom, kako bismo zajedno pridonijeli promjenama na bolje i pomogli osigurati kvalitetno obrazovanje, stvarajući pritom društvo jednakih mogućnosti.


Svjesni smo da su osobe s invaliditetom suočene s nizom fizičkih i simboličkih prepreka, a pogotovo mlade osobe s invaliditetom koje se nalaze u procesu školovanja koji donosi niz specifičnih prepreka i potreba. Ono što možemo je utjecati na povećanje standarda te poduprijeti učenike i studente kako bi se povećale šanse za uspješan završetak školovanja i zapošljavanje. 


Zbog toga je HSM informatika odlučila pokrenuti natječaj putem kojeg dodjeljujemo dvije učeničke odnosno studentske stipendije u iznosu od 1.500 kn za mlade osobe s invaliditetom u trajanju od godinu dana. Natječaj je bio otvoren od 7.9. do 20.9.Sudionici natječaja za stipendije moraju zadovoljiti sljedeće formalne uvjete:

  • Redovni je učenik/ca ili student/ica;
  • Ima utvrđen invaliditet Rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje;
  • U trenutku prijave niti u planiranom periodu trajanja stipendije ne prima stipendiju ili drugi oblik potpore za školovanje ni od jedne druge tvrtke;
  • Državljanin/ka je Republike Hrvatske.

Sudionici natječaja za stipendije moraju zadovoljiti sljedeće sadržajne uvjete:

  • Dostaviti osvrt u kojem opisuju što bi im takva stipendija značila i na koji način će pozitivno utjecati na njihovo daljnje obrazovanje – osvrt može biti u obliku eseja, priče, video uratka, pjesme, fotografije, slike…
  • Dostaviti pismo preporuke nastavnika/ice, profesora/ice, trenera/ice ili druge stručne osobe koja radi s mladom osobom.


Odluku o dobitnicima stipendije donijet će stručno povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika tvrtke i udruga koje se aktivno bave pitanjima mladih osoba s invaliditetom.


Ovim putem voljeli bismo zahvaliti agenciji Brodoto koja nam je pomogla u pokretanju ovog natječaja i izgradnji programa društvene odgovornosti!