donacije_H1

HSM u prvoj polovici godine pomogao pojedincima, udrugama i organizacijama

Početak ove godine pamtit ćemo još dugo po mnogo toga, a ono što je uvijek bitno zapamtiti jest važnost pomaganja drugima – pogotovo u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. 


U HSM informatici vjerujemo da svatko može biti pokretač pozitivnih promjena i oduvijek se trudimo pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Sretni smo što smo to mogli učiniti i u prvoj polovici ove godine, u situacijama za koje nitko od nas nije bio potpuno spreman, kao što su pandemija i potres u Zagrebu. Zbog toga smo donijeli odluku da ćemo najmanje 5% poslovne dobiti HSM-a kontinuirano usmjeravati u potporu ciljevima, udrugama i pojedincima koji su se našli u teškim okolnostima i društveno korisnim projektima u Hrvatskoj i Srbiji, gdje HSM informatika ima urede. 

Tako smo financijski poduprli zagrebačku stanicu HGSS-a kako bi mogli nabaviti potrebnu opremu za čišćenje krovova građana nakon potresa u Zagrebu, te obitelj iz Čučerja kako bi mogli pokrenuti izgradnju nove kuće nakon što je potres potpuno uništio postojeću. Također smo pomogli beskućnicima i obiteljima na rubu egzistencije iz Hrvatske i Srbije te pomogli pri nabavi neophodne medicinske opreme u Beogradu, a poduprli smo i štićenike Dječjeg doma Zagreb i udrugu Zamisli koja brine o osobama s invaliditetom.

Osim toga, svjesni toga da je znanje naša najveća snaga, ali i roba koju je trenutno najvrjednije i najsigurnije razmjenjivati. Zato smo, kako bismo pomogli tvrtkama, organizacijama i ustanovama pogođenim COVID krizom da održe kontinuitet poslovanja koji je neophodan, odlučili u razdoblju od travnja do lipnja dodatno ih podržati donacijom 250 sati naših usluga koje su se mogle iskoristiti za razne pogodnosti.

Vjerujemo da su stvaranje kulture pomaganja drugima i sustavna podrška lokalnoj zajednici iznimno bitni te da će tu vrijednost prepoznati i druge tvrtke u okruženju, pa pozivamo tvrtke da i same pridonesu kulturi promjena!Potičemo sve zainteresirane udruge i ustanove da nas kontaktiraju prilikom organizacije projekata u kojima HSM informatika može pomoći financijama, opremom ili vlastitim angažmanom u vidu implementacije novih tehnologija (Salesforce CRM-a, Adobe rješenja ili G Suitea), putem e-maila na donacije@hsm.hr.