Održan Mreža Smart Day “Interaktivna eduakcija”

Održan Mreža Smart Day “Interaktivna eduakcija”

Zagreb, 15.3.2016 – Danas je održan 10. Mreža Smart Day na temu “Interaktivna edukacija”. Uvodnu prezentaciju održali su Juraj Urbanke i Dejan Rogan iz HSM Informatike. Uslijedila je zanimljiva i živahna panel diskusija pod moderiranjem Olega Maštruka iz Mreže i Buga.
Prof. Denis Khermayer, ravnateljica srednje škola Andrije Ljudevita Adamića istakla je: “Za opremanje škole smo dobili sredstva iz EU. Izbacili smo iz upotrebe klasične bijele ploče i uveli potpunu interaktivnost. Danas u svakodnevnoj nastavi koristimo interaktivne alate i softver, projektore i pametne ploče i sve je klikabilno. Relativno brzo smo savladali edukaciju oko korištenja opreme. Jako je važno da se cijela škola uključi, jer onda svi profesori koriste tehnologiju, kao što je to kod nas slučaj. To je najbolji način.”

Prof Slavko Krajcar sa zagrebačkog FER-a govorio je o svojim iskustvima: “Uveo sam na FER response sisteme ili popularne ‘cvrčke’ zato što sam htio ostvariti kvalitetniji odnos sa studentima. Zašto? Zato što je nužno postići suradnju između predavača i studenata kako bi postizali uspješnije rezultate. ‘Cvrčci’ omogućavaju upravo to. Interaktivnost u realnom vremenu i anonimnost u odgovorima. Zahvaljujući blic pitanjima, kao predavač od studenata odmah na predavanju dobivam povratnu informaciju o kvaliteti prenesenih, odnosno usvojenih informacija. U konačnici, ‘cvrčci’ pravu prednost pokazuju upravo kroz poboljšane rezultate studenata. Ishodi učenja su s ovim pristupom znanto bolji. Interaktivni rad sa studentima bi trebao biti svojevrsni standard za naše školstvo. Od ove godine prvi put sto posto studenta ima smartfon. Tehnološka opremljenost više nije problem.”

“Jedna smo od najboljih kompanija što se tiče eLearninga. Nove tehnologije, nove metode i vrste posla nas tjeraju da svakodnevno učimo i dodatno ulažemo u vlastito obrazovanje. Tehnologija je danas toliko napredovala da to možemo činiti na razne načine. Jedan od primjera iz naše tvrtke, je situacija u kojoj smo trebali educirati veći broj novopridošlih zapolsenika, iz sestrinske tvrtke koja je svojevremeno brojila 600-tinjak, a danas 800-tinjak ljudi. Trebali su preuzeti znanje o našim aplikacijama koje smo koristili u radu. Kako bismo to napravili što efikasnije, između ostalog koristili smo softverski alat Adobe Captivate za izradu interaktivnih nastavnih materijala, tečajeva i simulacija za učenje. Cjeloživotno obrazovanje je dio naše korporativne kulture. Imamo oko 5.500 različitih tečajeva za samoedukaciju.” – rekao je Miran Starešinčić, IS Manager, Ericsson Nikola Tesla.

Juraj Urbanke, voditelj razvoja poslovanja HSM Informatike, dodao je: “Već 25 godina smo na tržištu, a već 20 godina radimo s edukacijskim ustanovama. Zadnjih 5 godina intenzivno edukacijskim ustanovama pružamo cjelokupnu uslugu u području rješenja za interaktivnu edukaciju. Od savjetovanja, prodaje i implementacije softverskih i hardverskih rješenja, do tehničke podrške i edukacije korisnika kako bi što uspješnije koristili alate u svakodnevnom radu. Naša iskustva su razna zahvaljujući suradnji s više stotina postojećih korisnika. Od edukacijskih ustanova do malih i srednjih tvrtki te korporacija svih profila. Bez obzira o kome od navedenih govorimo, kada pričamo o edukaciji danas, dvosmjerna komunikacija, interaktivni alati i interaktivan pristup učenju, prema iskustvima naših klijenata donose znatno uspješnije rezultate.”

Izvor: www.bug.hr

Za više informacija o rješenjima za interaktivnu edukaciju kontaktirajte nas nas e-mail. hsmsales@hsm.hr ili na tel. 01 3908 930