Adobe Connect Meetings


Adobe Connect Meetings omogućuje Connect virtualne sobe, učinkovito rješenje za online sastanke, prezentacije, webinare, treninge, podršku i slične vrste poslovnog komuniciranja u realnom vremenu.

Omogućuje bogatu i interaktivnu komunikaciju na redovnoj ili ad-hoc bazi praktički s bilo kime: suradnicima, klijentima, dobavljačima, partnerima – bez obzira gdje se sudionici nalaze i kakav uređaj imaju.


Connect virtualna soba uključuje brojne funkcionalnosti:

  • dijeljenje kamere i govora, te različitih sadržaja (video, audio, prezentacije, dokumenti,…)
  • dijeljenje desktopa računala, odnosno svih aplikacija i dokumenata koji su na njemu ili dostupni na mreži
  • ankete i kvizovi
  • razmjena tekstualnih poruka (chat i Q&A)
  • suradnja na bijeloj ploči
  • distribucija datoteka sudionicima (za download)

Adobe_Connect_Meetings_virtualne_sobe


Kapacitet Connect virtualne sobe iznosi 100 sudionika


Sobom upravlja domaćin sobe (Named Host), kreirajući postavke sobe, predloške sučelja za različite vrste događanja, organizirajući događaje i autonomno odlučujući koga će pozvati i kome će dopustiti ulazak u sobu. Domaćin sobe može bilo kojem učesnika (uključivo svima) dodijeliti napredna prava dijeljenja kamere, glasa, sadržaja i desktopa, što omogućuje visoku fleksibilnost i učinkovitost događaja u Adobe Connectu.


URL adresa pojedine sobe je stalna, stoga je lako pamtljiva i može se koristiti kao kontakt za suradnju u živo. Također, sve postavke i sadržaji u sobi su stalni (do promjene), što omogućuje konzistentno korisničko iskustvo i visoku produktivnost korištenja Connect virtualne sobe u svakodnevnom poslovanju.

Zahvaljujući bogatim funkcionalnostima, inovativnom sučelju i univerzalnom pristupu, Adobe Connect je univerzalno prihvaćen kao moćan poslovni alat, vodeći u svojoj kategoriji.