srednja_skola_adamic_hsminformatika_tehnologije_za-interaktivnu_edukaciju

Uspješno uvedena IKT u nastavu

Srednja škola Andrije Ljudevita Adamića iz Rijeke, dobar je primjer uspješnog uvođenja informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) u svakodnevnu nastavu.

Suradnja HSM informatike i škole započela je projektom koji je škola provela uz financijsku pomoć EU fonda. Za potrebe unaprjeđenja edukacijskog procesa, HSM informatika je školu opremila hardverskim i softverskim rješenjima, koja su profesorima i učenicima imala za cilj omogućiti interaktivnu edukaciju, aktivno uključivanje, angažiranje učenika u svakodnevnu nastavu i u konačnici postizanje kvalitetnijih rezultata učenja. Zahvaljujući projektu, škola je opremljena s interaktivnim pločama za kompletnu nastavu, čime su iz upotrebe u potpunosti izbačene klasične bijele ploče.

Uz ploče, u nastavu su uvedeni i elektronički sustavi za provjeru znanja učenika te softverska rješenja Adobe Captivate i Presenter, za izradu interaktivnih multimedijskih nastavnih sadržaja, kao i Adobe Connect, softver za komunikaciju i učenje na daljinu, preko weba. Na Adobe Connect platformi razvijen je i laboratorij za učenje jezika, tako da se isti može koristiti i za sudionike koji nisu fizički prisutni na nastavi.

Kako bi se novi alati u školi počeli učinkovito koristiti i kako bi nastavnici bili poznati sa svim prednostima ovih rješenja za kvalitetniju suvremenu nastavu, HSM informatika ih je educirala za korištenje nove tehnologije. U kratko vrijeme je uvedeno mnogo novih rješenja za e-učenje, a oni su uspješno savladali njihovo korištenje. Škola je bila odlučna u uvođenju nove tehnologije, a zahvaljujući htijenju profesora i ravnateljice škole, učenicima je omogućena napredna interaktivna edukacija u skladu sa svjetskim standardima.

Pročitajte članak u cijelosti