Održan HSM dan za edukatore

Održan HSM dan za edukatore

Zagreb, 29.5.2014. – Danas je u prostoru HGK održan HSM dan za edukatore, na kojem su prisutnima demonstrirane informatičke tehnologije za interaktivnu i učinkovitu edukaciju. Predavanja su bila namjenjena zaposlenima u edukacijskim ustanovama, kao i svim ostalim edukatorima koji vode brigu o bržem, jednostavnijem i efikasnijem prijenosu znanja.

Prisutni su saznali kako uz Adobe Captivate i Presenter jednostavno i brzo pripremiti interaktivne edukacijske materijale, kako PowerPoint prezentacije obogatiti video klipovima, audio zapisima, animacijama i interaktivnim kvizovima te kako polaznicima edukacije, omogućiti dodavanje napomena za vrijeme pregledavanja nastavnog sadržaja. Jednako tako, demonstrirano je kako sve interaktivne sadržaje jednostavno i učinkovito organizirati u cjelovite kurikulume unutar LMS sustava, kako bi u svakom trenutku bili dostupni korisnicima, gdje god da se nalaze.
Uz kreiranje interaktivnih edukacijskih materijala, polaznici su imali prilike vidjeti sve prednosti virtualnih učionica i naučiti kako uz Adobe Connect jednostavno mogu komunicirati i učiti na daljinu.

U drugom bloku predavanja, prisutni su upoznati s prednostima projekata financiranih EU i drugim fondovima te saznati sve o aktualnim projektima. Predavanja su završila demonstracijom alata za interaktivnu edukaciju u predavaonici/učionici. Prisutnima su predstavljene prednosti elektroničkih sustava za glasovanje i interaktivnih ploča, a profesorica matematike Antonija Čačinović, na primjeru iz prakse je pokazala put nabavke informatičkih tehnologija za interaktivnu edukaciju, kao i proces prilagodbe učenika na nove tehnologije te kako iste danas uspješno koriste u svakodnevnoj nastavi.