HSMdan za edukatore1

Održan HSM dan za edukatore

Zagreb, 6.3.2017. – Danas je održan HSM dan za edukatore, na kojem su predstavljene prednosti vodećih svjetskih tehnologija za interaktivnu edukaciju, koje se mogu uklopiti u aktualni natječaj “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Događaj su otvorili Aladar Urbanke, direktor HSM informatike i Zdenko Kobeščak, ravnatelj OŠ Stjepana Radića s predavanjem “Proaktivna škola – iz gnijezda do zvijezda”. Tijekom događanja sudionici su se na praktičnim primjerima upoznali sa svim prednostima Adobe Captivate i Adobe Presenter softvera za izradu interaktivnih obrazovnih sadržaja te Adobe Connect softvera za komunikaciju i učenje na daljinu. Zahvaljujući Globisens bežičnim uređajima za provođenje eksperimenata i mjerenja iz fizike, kemije, biologije i zaštite okoliša, prisutni su imali prilike upoznati sve prednosti laboratorija nove generacije. Zadnjim predavanjem okupljeni su upoznati s ključnim elementima aktualnog projekta “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Na kraju događanja organiziran je kviz znanja, na kojem su najpažljiviji i najbrži sudionici imali priliku osvojiti nagrade. Najbolji rezultat je ostvario Danijel Romanić iz OŠ Ante Kovačića i tako zaslužio Casio sat kao glavnu nagradu.