Učinkovitiji HR uz IT tehnologije

Zagreb, 11.11.2014. – Danas je na radnom doručku HSM informatika u suorganizaciji s Američkom gospodarskom komorom, profesionalcima iz područja ljudskih resursa, pokazala kako informatičke tehnologije mogu biti prava potpora upravljanju ljudskim potencijalima. Prisutni su se na primjerima iz prakse, imali prilike uvjeriti u prednosti koje im informatičke tehnologije mogu donijeti u svakodnevnom poslu i to primarno u područjima:
Selekcije kadrova te analize i istraživanja ljudskih resursa
Usavršavanja i edukacije zaposlenika
Upravljanja edukacijom i testiranja znanja unutar predavaonice
Uz prezentere iz HSM informatike, s prisutnima je vlastita iskustva u korištenju informatičkih tehnologija u području ljudskih potencijala, podijelio i njihov kolega iz struke Ljubomir Kačić iz agencije Kalibro, koji je ovom prilikom istaknuo “Informatičke tehnologije nam pomažu da se zaista bavimo ljudima”.

Prisutnima su prezentirane prednosti sljedećih tehnologija:
Adobe Captivate za izradu interaktivnih edukacijskih sadržaja
Adobe Connect za komunikaciju i učenje na daljinu
Adobe Acrobat za izradu interaktivnih obrazaca
Turning Technologies elektronički sustavi za glasovanje
LanSchool softversko rješenje za upravljanje računalnim učionicama

“Sigurni smo da naša znanja i tehnologije mogu u značajnoj mjeri pomoći voditeljima ljudskih resursa, primarno u područjima učinkovitijeg osposobljavanja zaposlenika, selekcije kadrova te istraživanja i analize ljudskih resursa. Uostalom, iza nas je 25 godina iskustva i uspješna suradnja na mnogim projektima s cijelim nizom tvrtki i edukacijskih ustanova u regiji.” Istaknula je ovom prilikom Blaženka Urbanke, suosnivačica HSM informatike.