CUC2016-HSM-interaktivna-edukacija

HSM informatika na CUC-u 2016.

HSM informatika na CUC-u predstavila rješenja za interaktivnu edukaciju

HSM informatika je na 18. CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2016, održanoj od 9. do 11. studenog 2016. u Rovinju, predstavila hardverska i softverska rješenja za interaktivnu edukaciju.

Na štandu HSM informatike prisutni su imali prilike isprobati InFocus ekrane osjetljive na dodir, kao i Smart kapp interaktivne ploče te se uvjeriti u sve prednosti Casio “Lamp free” projektora, kao i Labdisc bežičnih prijenosnih uređaja za prikupljanje podataka za znanstvene eksperimente. Okupljenim posjetiocima zainteresiranima za izradu interaktivnih nastavnih materijala, demonstrirane su prednosti Adobe Captivate i Presenter softvera za izradu sadržaja za eUčenje.

Na Coffee Lab radionicama pod svakim malim odmorom, svi zainteresirani za STEM područja imali su priliku isprobati Globisens bežične uređaje za provođenje eksperimenata i prikupljanje podataka u realnom vremenu. S ovim prijenosnim laboratorijem koji stane na dlan ruke, Dejan Rogan i Željko Čačinović iz HSM informatike su na praktičnim radionicama izvodili interaktivne eksperimente za mjerenja iz fizike, kemije, biologije i zaštite okoliša.

Uz mnoge praktične radionice, demonstracije i prezentacije za posjetitelje CUC-a, HSM informatika je najsretnijeg posjetitelja, g. Darka Martinka iz Osnovne škole Frana Galovića u Zagrebu, nagradila i vrijednim “Lamp free” Casio projektorom.

CUC2016-HSM-interaktivna-edukacija1cuc2016-hsm-interaktivna-edukacija2cuc2016-hsm-interaktivna-edukacija3 cuc2016-hsm-interaktivna-edukacija4 cuc2016-hsm-interaktivna-edukacija5 cuc2016-hsm-interaktivna-edukacija6